Koffie op het werk

 

fair trade en eko koffie op het werk en bedrijf

Fair trade en Eko koffie op het werk

Met een Fair trade en/of Eko koffie op het werk maakt u een goede en verantwoorde keuze. Niet alleen naar uw medewerkers maar ook naar uw klanten en leveranciers. U laat ook zien dat uw ook verantwoord ondernemen in uw vaandel heeft. Het schenken van Fair trade en Eko koffie op uw bedrijf geeft een positief imago, daar heeft u voordeel van, maar ook de koffiewereld.

Fair trade en Eko koffie is in de regel wat duurder, maar juist omdat u waarschijnlijk redelijke volumes koffie in uw bedrijf schenkt kunt u een deel van de extra prijs die u betaalt weer uit onderhandelen.

Wellicht als relatiegeschenk of personeelskado dit jaar een fair trade en eko koffie onder eigen label!

De belangrijkste labels nog even op een rij:

EKO koffie

Eko koffie op bedrijf, Eko koffie op de zaak
Eko koffie keurmerk

Het EKO-keurmerk staat voor koffie geteeld zonder kunstmest, bestrijdingsmiddelen of chemische toevoegingen.  EKO koffie voorzien van het EKO keurmerk is dan ook met grote zekerheid volledig biologisch geteeld. Het aandeel EKO koffie neemt langzaam toe, niet alleen bij de consumenten, vooral steeds meer bedrijven en overheidsinstanties gaan over op EKO koffie.

 

Fairtrade koffie

fairtrade koffie op bedrijf - fairtrade koffie op de zaak - fairtrade koffie op het werk
Fairtrade koffie keurmerk

Max Havelaar is het onafhankelijke keurmerk voor Fairtrade. Koffie met het Max Havelaar Fairtrade keurmerk zijn geproduceerd en verhandeld onder eerlijke voorwaarden.

Het Max Havelaar keurmerk bij koffie voor Fairtrade garandeert dat de koffiebonen door u gekocht zijn ingekocht onder eerlijke handelsvoorwaarden bij boerenorganisaties en koffieproducenten in ontwikkelingslanden. Die organisaties bestaan uit groepen kleine boeren die zijn gaan samenwerken om een betere positie in de markt te verwerven. Om gecertificeerd te worden moeten ze voldoen aan een aantal vaste normen op sociaal en milieugebied.  De omgang met bodem, water, lucht en biodiversiteit is in Fairtrade aan regels gebonden. De koffie is behoeft overigens niet geheel biologisch te zijn.

 

UTZ koffie

UTZ koffie op bedrijf - UTZ koffie op de zaak - UTZ koffie op het werk
UTZ koffie keurmerk

De criteria van het UTZ Certified gekwalificeerde koffie zijn min of meer overeenkomstig aan die van de Max Havelaar Fairtrade koffie.