Koffie op het werk

Koffieautomaten & contracten

Contractvormen koffieautomaat

Contractvormen voor koffie of met koffieautomaten leveranciers.

kopen of leasen/huren of in bruikleen krijgen van een koffieautomaat:

  • u kunt de koffieautomaat kopen en u sluit eventueel (losse) contracten af voor de levering van de koffie (en andere koffie-supplies) als ook voor het onderhoud van de koffieautomaat.
  • Lease of huur van een koffieautomaat; de koffieautomaat blijft eigendom van de leverancier. In de regel zal de leverancier ook direct of indirect koffie en supplies leveren en het onderhoudscontract. Bij een huur of lease-contract is vaak sprake van een redelijke lange periode waar u de huurovereenkomst van de koffiemachine over afsluit. Koffie automaat contracten zijn in de regel minimaal 3 jaar, tot 5 jaar.
  • Full service koffie contracten
    Bij een full service koffie contract is inbegrepen het (preventief) onderhoud, de koffie en supplies levering maar ook het voorraadbeheer van koffie en andere ingrediënten evenals koffiesupplies (zoals bekers etc.)
  • 'Gratis' koffieautomaat in bruikleen. U verplicht zich dan bij de koffie leverancier tot afname van koffie en andere ingrediënten en supplies gedurende een periode.  Gratis is natuurlijk niet gratis. Dergelijke gratis contracten gelden in het algemeen alleen als het volume het toelaat. Ook zijn de prijzen voor de koffie en andere ingrediënten en koffie supplies in de regel wat hoger.

Onderhoudscontract en koffie levering overige ingrediënten en supplies:

In de regel betreft dit een contract met één partij. Deze partij voert dan het groot onderhoud uit en vervangt of repareert onderdelen van de koffieautomaat. Het is van belang te kijken wat wel en wat niet in het contract en kosten is inbegrepen. Vervangende onderdelen zijn niet altijd gedekt zo ook niet voorrijkosten bij reparaties op verzoek of bij storing.