Koffie op het werk

 

koffieautomaten op het werk

koffieautomaten op het werk - zakelijke markt

Voor de zakelijke markt zijn er veel soorten koffie en specifieke koffieautomaten verkrijgbaar. Aan een koffieautomaat op het werk worden nu eenmaal andere eisen gesteld dan koffieapparaat bij u thuis.

Er wordt nogal wat koffie gedronken binnen bedrijven en organisaties en de koffieautomaten leveranciers hebben voor veel situaties een oplossing. De mogelijke koffiesoorten en koffieautomaten voor koffie op het werk, in een bedrijf, kantoor, winkel, fabriek of voor op werkvloer zijn zeer divers.

De voor u juiste koffieautomaat op het werk is afhankelijk van de koffie-functies die u wenst, de mate van gebruik (capaciteit), de afhankelijkheid van de koffie- of automaten leveranciers en andere gemaks- en economische factoren.

Koffieautomaten en zetwijzen:

 • instant koffie of vriesdroog koffieautomaat
 • liquid koffie
 • vers gefilterde koffie - freshbrew
 • koffiezetters (zetkoffie) - koffie per kan
 • vers gemalen bonen koffie per kop (bean to cup koffie)

meer: koffieautomaten en zetwijze

Koffieautomaten en koffiesoorten:

Dient de koffieautomaat naast heldere koffie ook andere soorten koffie te maken:

 • espresso
 • cappuccino
 • koffie verkeerd (caffé latte)
 • caffé macchiato
 • mokka
 • Wiener koffie

Bovendien heeft u ook nog keuze en welke koffiesoorten (smaken en merken) u wilt serveren.

meer: koffiesoorten op het werk

Koffieautomaten en bekers, suiker, melk:

Heeft u voorkeur voor kartonnen of plastic koffiebekers, geïntegreerd in de koffieautomaat? of porseleinen kopjes en bekers? of beide?

Hetzelfde geldt voor suiker en melk. In losse zakjes of juist geïntegreerd in de koffieautomaat. Bij cappuccino levert de koffieautomaat de (instant) melk.

meer: koffiebekers en ingrediënten

Koffieautomaten en andere dranken:

Wilt u binnen uw zaak nuw koffieautomaat ook gebruiken voor thee-water, chocolademelk en eventueel soepen of andere heten dranken?

meer: koffieautomaten en andere dranken

Koffieautomaat met chipcard of betaalfunctie:

Wilt u koffie-automaat voorzien van een betaalmogelijkheid? Dan moet de koffieautomaat een muntgeld inrichting hebben of bij vaste medewerkers een chipcard betaal voorziening.

meer: koffieautomaten met betaalfunctie

Beveiliging & speciale functies:

Wellicht wilt u de functie voor het maken van een koffiekan koffie beveiligen. Dat kan met een sleutel of via een chipcard.

Contractvormen:

Niet alle keuzes zijn geheel vrij, maar afhankelijk van de gecontracteerde koffie leverancier.

meer: koffie en koffieautomaten contractvormen

Aan elke keuze koffieautomaat en contractvorm hangt ook een kostenplaatje niet alleen voor de automaat maar ook aan ingrediënten en onderhoud en bestaat er bovendien een contractuele afhankelijkheid met een specifieke koffie leverancier.


U kunt ook met verschillende koffieautomaten werken om een zo passend mogelijk koffieconcept op uw bedrijf vorm te geven. Ook binnen uw bedrijf kan sprake zijn van verschillende situaties waarbij verschillende koffieautomaten ingezet kunnen worden om zo goed mogelijk aan de behoefte te voldoen. De ene lokatie is niet gelijk aan de andere lokatie.